kajaM pisze:huntosowski pisze:A to działa w ogóle, bo różne opinie słyszałem.
Działa. Mamy panele od Sunclever i spisują się rewelacyjnie. Taki prąd z dachu jest bardzo odczuwalny ekonomicznie w domu. Na rachunkach to widać. Oczywiście to pewna inwestycja ale z czasem się spłaci. A co mniejsze rachunki za prąd zapłacimy, albo ich nie będzie wcale, to i lepiej dla nas
zygkam pisze:kajaM pisze:huntosowski pisze:A to działa w ogóle, bo różne opinie słyszałem.
Działa. Mamy panele od Sunclever i spisują się rewelacyjnie. Taki prąd z dachu jest bardzo odczuwalny ekonomicznie w domu. Na rachunkach to widać. Oczywiście to pewna inwestycja ale z czasem się spłaci. A co mniejsze rachunki za prąd zapłacimy, albo ich nie będzie wcale, to i lepiej dla nas
Z tego co wiem, to jednak rachunki zawsze jakieś będą ale minimalne. Tak to sobie jakoś w ustawie zapisali. Najważniejsze by być zadowolonym z własnej instalacji, bo to daje całkiem spore rezultaty.
Romka pisze:zygkam pisze:
Z tego co wiem, to jednak rachunki zawsze jakieś będą ale minimalne. Tak to sobie jakoś w ustawie zapisali. Najważniejsze by być zadowolonym z własnej instalacji, bo to daje całkiem spore rezultaty.
Dokładnie, nie można w 100% korzystać z własnej energii według aktualnych przepisów Pomimo tego warto inwestować w nowoczesne rozwiązania, zmniejszające nasze wydatki. Właśnie jestem w trakcie rozmów z Sunclever, która ma wykonać stosowne wyliczenia i projekt całego systemu dla mego domu. Jestem ciekawa tych wyliczeń i ich opinii.
kajaM pisze:
Najważniejsze, że są oszczędności z tego tytułu.. Faktycznie z takiej instalacji nie mamy 100% darmowego prądu ale to zawsze fachowcy od instalacji powiedzą. Nam w Sunclever od razu mówili jakie są wady i zalety rozwiązania. To nie jest tak, że zakładamy i mamy wszystko w super i za darmo możemy korzystać ile się chce.
Seweryn pisze:kajaM pisze:
Najważniejsze, że są oszczędności z tego tytułu.. Faktycznie z takiej instalacji nie mamy 100% darmowego prądu ale to zawsze fachowcy od instalacji powiedzą. Nam w Sunclever od razu mówili jakie są wady i zalety rozwiązania. To nie jest tak, że zakładamy i mamy wszystko w super i za darmo możemy korzystać ile się chce.
To dobrze o nich świadczy. Mają wiedzę i przekazują ją w odpowiedniej formie. Wielu myśli, że po założeniu paneli wszystko będą mieć za darmo, a tak nie do końca jest. Są na pewno oszczędności ale nigdy nie ma 100% pokrycia energi ze słońca.
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]